YouTube Aanmelden Zonder Gebruikersnaam

Je wilt je aanmelden op YouTube, maar je hebt geen gebruikersnaam, of je bent je gebruikersnaam vergeten. Hoe pak je dit aan? Wij leggen het je hier stap voor stap uit.

Wat te doen wanneer je je YouTube gebruikersnaam vergeten bent?

Wanneer je een tijdje niet actief geweest bent op een site, kan het altijd gebeuren dat je je gebruikersnaam vergeten bent. Bij YouTube kan dit zeker wel eens het geval zijn, omdat het niet nodig is om een account te hebben om op deze videosite filmpjes te bekijken. Zo kan het gebeuren dat wanneer je op een bepaalde dag besluit om je toch wat actiever op te stellen op deze site, je tot de ontdekking komt dat je je gebruikersnaam vergeten bent. Panikeren is echter niet nodig in dit geval, want YouTube heeft hiervoor een oplossing gevonden.

Wat je moet doen om bij YouTube aan te melden zonder gebruikersnaam

Wie zijn YouTube gebruikersnaam kwijt is, hoeft niet te wanhopen. Je kunt je bij YouTube ook aanmelden met je Gmail adres. Eens je dit weet, is aanmelden geen probleem meer. Na je te hebben aangemeld, heb je trouwens terug toegang tot je gebruikersnaam die dan terug zichtbaar wordt. Om hem beter te kunnen onthouden, kun je hem het best ergens op een veilige, geheime plaats bewaren. Wil je liever een andere gebruikersnaam? Dan kun je deze aanmaken door naar de instellingen van je YouTube account te gaan. Je vindt deze terug in de rechterbovenhoek van het scherm.

Hoe bij YouTube aanmelden wanneer je ook je e-mailadres vergeten bent?

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar toch komt het voor. Er zijn mensen die maar zeer weinig gebruik maken van hun Gmail adres. Als jij zo iemand bent, dan behoort bij YouTube aanmelden zonder gebruikersnaam op het eerste zicht niet tot de mogelijkheden. Toch hoef ook jij niet te wanhopen. Google heeft ook met deze mogelijkheden rekening gehouden en biedt hulpfuncties aan voor gebruikers die hun e-mailadres, of zowel hun e-mailadres als hun gebruikersnaam vergeten zijn. Wat je dan kunt doen, kom je te weten bij YouTube Help.

Bij YouTube aanmelden zonder gebruikersnaam dankzij YouTube Help

Alles wat je moet doen om zonder gebruikersnaam toch te kunnen inloggen vind je op de pagina’s van YouTube Help. Je kiest hier uit de mogelijkheden die op jou van toepassing zijn. Vervolgens word je verwezen naar de pagina’s voor accountherstel van Google en kies je voor de optie ‘Ik weet niet wat mijn gebruikersnaam is. Daar kun je een secundair e-mailadres invullen of je mobiel telefoonnummer. De meeste mensen hebben een van deze twee mogelijkheden ingesteld bij het aanmaken van hun Google account. Wanneer je dit niet gedaan hebt, is er echter geen mogelijkheid om bij YouTube aan te melden zonder gebruikersnaam.

Informatie over aanmelden bij YouTube

Kijk hier voor meer informatie over YouTube aanmelden met gebruikersnaam

Kijk hier voor meer informatie over YouTube aanmelden zonder paswoord