YouTube Afspeellijst Maken

Wanneer je regelmatig YouTube filmpjes bekijkt, zul je al gauw tot de ontdekking komen dat er video’s zijn die je nog wel eens een keertje wilt terugzien. Soms ben je geïnteresseerd in een bepaald onderwerpen of ontdek je video’s die allemaal verband houden met hetzelfde onderwerp. Dit kun je bekijken in de breedst mogelijke zin van het woord. Het kan gaan over muziekvideo’s in een bepaald genre of van een bepaalde artiest. Het kan ook gaan over uitlegvideo’s over een onderwerp waar jij je in wilt bekwamen. YouTube biedt een verscheidenheid op het gebied van content. Dat is wat dit platform ook zo interessant maakt. Daarom is het alleen maar logisch dat vele gebruikers een overzicht willen maken van interessante filmpjes. Een YouTube afspeellijst maken is een van de mogelijkheden.

Hoe maak je een YouTube afspeellijst aan?

Het goede nieuws is dat een YouTube afspeellijst maken vrij eenvoudig is. Het eerste wat je hiervoor hoeft te doen, is inloggen op je YouTube account. Zo kom je op de homepage van YouTube terecht. Vervolgens ga je naar het onderdeel bibliotheek. Dit is het onderdeel van de site waar je afspeellijsten kunt maken. Je vindt er de button +nieuwe afspeellijst maken vrij gemakkelijk terug. Wanneer je een afspeellijst wilt maken, dan klik je dus in de eerste plaats op deze button. Nu krijg je een pop-up scherm waarin je de naam van de afspeellijst kunt invoeren. Goede voorbeelden van onderwerpen hiervoor zijn bijvoorbeeld hobby’s, muzieklijsten, tutorials, toespraken en nog vele andere. Na het invoeren van de naam van de afspeellijst, kun je ook meteen video’s toevoegen aan die bepaalde lijst.

Privacy instellingen van de afspeellijst

YouTube biedt je bij het maken van een YouTube afspeellijst ook de mogelijkheid om privacy instellingen voor elke afspeellijst. Je hebt de keuze tussen openbaar, niet vermeld of privé. Wanneer je kiest voor openbaar, is het duidelijk dat iedereen de lijst kan zien. Bij niet vermeld, wordt de afspeellijst niet zichtbaar op YouTube vermeld, maar kun jij er wel de link van doorsturen naar geïnteresseerden. Kies je voor de privé optie, dan kun enkel jij je afspeellijsten zien.

De bibliotheek

Een YouTube afspeellijst maken doe je in de bibliotheek. Dit is niet alleen de plaats waar je de lijst maakt en verder instelt, maar ook de plaats waar je al je gemaakte afspeellijsten op een rijtje kunt terugvinden. Zo heb je een handig overzicht en kun je meteen terugvinden waar je naar op zoek bent.

Informatie over afspelen van Youtube

Kijk hier voor meer informatie over YouTube afspeellijst volgorde veranderen

Kijk hier voor meer informatie over YouTube wachtrij verwijderen

Kijk hier voor meer informatie over YouTube afspelen op Chromecast

Kijk hier voor meer informatie over YouTube afspelen op Sonos