YouTube Inlog Kwijt

Meestal gebruik je YouTube om naar filmpjes te kijken. Uiteraard kun je op YouTube nog veel meer doen. Je kunt video’s liken, je op kanalen abonneren, video’s uploaden of zelfs lifestreamen. Voor deze laatste activiteiten heb je wel je YouTube inlog gegevens nodig. Als je de videosite al een tijdje lang niet meer gebruikt hebt en/of deze activiteiten nog niet of niet dikwijls ondernomen hebt, dan kan het zijn dat je plots moet inloggen om verder te kunnen gaan. Zo kom je tot de ontdekking dat je een wachtwoord of inloggegevens nodig hebt. Als je deze niet goed bewaard hebt, of ze vergeten of kwijt bent, dan word je plotseling geconfronteerd met een probleem. Gelukkig bestaan er manieren om dit relatief veelvoorkomend euvel op te lossen.

Youtube inlog kwijt: Hoe los je dit op?

Eerst en vooral is het belangrijk om weten dat je YouTube inloggegevens hetzelfde zijn als deze van je Google account. Als je beschikt over je Google login gegevens, dan is je probleem ineens opgelost. Je hoeft gewoon in Google in te loggen en naar YouTube te gaan. Dan zul je zien dat je daar ook automatisch ingelogd bent. Wanneer dit het geval is, kun je gewoon verder gaan met de activiteiten waarmee je bezig was.

Als ook je Google inloggegevens kwijt zijn

Als je ook je Google inloggegevens kwijt bent, dan hoef je nog altijd niet te wanhopen. In de Google helppagina’s vind je een duidelijke handleiding die uitlegt wat je precies hoeft te doen in het voorkomend geval. In eerste instantie klik je op de link wachtwoord vergeten. Vervolgens voer je dezelfde stappen uit.

  • Je gaat eerst naar de pagina voor inlogproblemen.
  • Vervolgens selecteer je de zin ‘Ik weet mijn wachtwoord niet’.
  • Dan wordt er om je e-mailadres gevraagd.

Nadien kun je op het scherm lezen wat je allemaal moet doen om je wachtwoord terug te krijgen. Dit kan op verschillende manieren:

  • Via een secundair e-mailadres.
  • Via het beantwoorden van je persoonlijke geheime vragen.
  • Via het versturen van een SMS naar je mobiele telefoon.

Voor welke manier je kiest, is niet belangrijk. Het is vooral nodig om alle instructies nauwkeurig op te volgen. Vervolgens kun je een nieuw wachtwoord of nieuwe inloggegevens ingeven. Het is wel belangrijk dat je deze goed bewaard op een geheime plek. Bijkomend doe je er goed aan om je mobiele telefoon in te schakelen als middel om je inlog van YouTube, wanneer die kwijt raakt, terug te kunnen activeren.

Informatie over inloggen bij YouTube

Kijk hier voor meer informatie over YouTube inloggen met een Gmail account

Kijk hier voor meer informatie over YouTube inloggen zonder een Gmail account

Kijk hier voor meer informatie over YouTube inloggen met Hotmail