Youtube Inloggen Zonder Gmail

YouTube wordt door de meeste mensen onlosmakelijk verbonden met Gmail en Google. YouTube inloggen zonder Gmail lijkt dus onmogelijk, maar is het niet. Vele gebruikers vergeten namelijk dat de videodienst bij het ontstaan in 2006 een zelfstandig bedrijf was en helemaal niet tot het Google concern behoorde. Wie er van in het begin bij was, hoefde helemaal niet in te loggen met Gmail. Bij de overname van YouTube door Google kregen de reeds bestaande leden trouwens de mogelijkheid om deze oude login te behouden, waardoor voor deze gebruikers YouTube inloggen zonder Gmail nog altijd een mogelijkheid blijft. Dit heeft wel voor gevolg dat je je YouTube account niet kunt koppelen aan andere Google diensten.

Gevolgen van op YouTube inloggen zonder Gmail

Wanneer je op YouTube inlogt zonder Gmail, heeft dit wel gevolgen. Op het moment dat je dit doet, is het niet meer mogelijk om je YouTube account te koppelen aan andere YouTube diensten. We zetten hiervan enkele voorbeelden op een rij:

• Google+
Je YouTube account is niet meer gelinkt aan je Google+ account. Bijgevolg verschijnen je YouTube filmpjes niet meer op dit sociaal netwerk. Om bekendheid te geven aan je content, kan delen op Google+ een voordeel zijn.

• Blogger
Wanneer je YouTube account niet meer gelinkt is aan Gmail, betekent dit dat je YouTube-account niet langer verbonden is met je Blogger account. Dit is de blogdienst van YouTube. Ook Blogger kan interessant zijn om je YouTube video’s te promoten.

Hoe kan je op YouTube inloggen zonder Gmail met een nieuw YouTube account?

Wanneer je de informatie hierboven leest, dan zou je het idee krijgen dat het niet mogelijk is om met een nieuwe YouTube-account in te loggen zonder Gmail. Toch bestaan hier mogelijkheden voor. We zochten het even voor je uit.

Ga naar de instellingen van je Google+ account.

Wanneer je naar de instellingen pagina van je Google+ account surft, zie je onderaan de mogelijkheid om je Google+ account uit te schakelen. Als je voor deze optie kiest, wordt normaal gezien ook je YouTube account verwijderd. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt dit verhinderen door in een nieuw tabblad een YouTube sessie te openen.

Wat je moet doen in de nieuwe sessie om op YouTube in te loggen zonder Gmail

Hier klik je op YouTube instellingen en op een nieuw kanaal aanmaken. Om te voorkomen dat dit weer aan een Google+ account gelinkt wordt, kies je voor de optie YouTube account aanmaken voor een bedrijf. Nu kan je je YouTube-account een naam geven. Je zult merken dat er geen geen Google logo zal verschijnen en dat deze YouTube account niet gelinkt is aan een Google+ account.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=6V4fdSnQ9KU

Informatie over inloggen bij YouTube

Kijk hier voor meer informatie over YouTube inloggen met een Gmail account

Kijk hier voor meer informatie over YouTube inloggen met Hotmail

Kijk hier voor meer informatie over YouTube inlog kwijt