YouTube Zoeken Op Datum

YouTube Zoeken Op Datum: Introductie

YouTube vierde dit jaar zijn 10de verjaardag. Gedurende de tien jaar dat deze eerste grote videosite online actief is, werden heel veel video’s gepubliceerd. Hoeveel het er precies zijn, kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar het is duidelijk dat er dagelijk steeds meer gepubliceerd worden. We kunnen met zekerheid stellen dat YouTube als site over de jaren heel exponentieel gegroeid is. Wanneer we nagaan hoeveel precies op YouTube gepost wordt, komen we er al snel achter dat hier geen officiële cijfers over bestaan. Wie al lang actief is op de site, hetzij als kijker, hetzij als creator, heeft wel eens de behoefte om een oud filmpje van vroeger terug te zien. Dan is het nodig om in YouTube te zoeken op datum.

YouTube zoeken op datum binnen een kanaal

Wanneer je de maker van een filmpje kent en ook de naam van zijn of haar kanaal onthouden hebt, is het niet moelijk om te zoeken op datum. Alles wat je hiervoor moet doen is naar de webpagina van het kanaal in kwestie te gaan en op zoek te gaan naar de volgende tabs: Home, Video’s, Afspeellijsten, Kanalen, Discussie, Over. Hier kies je voor Video’s. Wanneer je op deze tab klikt, krijg je een volledig overzicht van alle video’s die op dit kanaal werden geüpload. In de rechterbovenhoek van dit overzicht vind je een uitklapmenu waarmee je deze videoverzameling kunt sorteren op datum en op populariteit, maar ook op datum van publicatie. Zo kun je de eerst gepubliceerde video’s naar boven halen of net de laatst verschenen filmpjes eerst bekijken. Dit is een manier om in YouTube te zoeken op datum, maar je hebt ook nog andere mogelijkheden.

In YouTube zoeken op datum vanaf de homepagina

Wie op YouTube wil zoeken naar video’s of filmpjes op datum kan dit doen door gelijk welk zoekwoord in te voeren. Als we op deze manier bijvoorbeeld het woord dieren invoeren dan krijgen we uiteraard een lijst van video’s die over dieren gaan. Tegelijk vinden we ook het vakje met de naam Filter onder het zoekvenster. Wanneer we hier op klikken, krijgen we meteen een schare van mogelijkheden te zien. Zo kunnen we klikken op uploaddatum en kiezen voor opties zoals het afgelopen uur, vandaag, deze week, deze maand of dit jaar. Wanneer we op deze opties klikken, krijgen we een lijst van video’s die aan deze criteria voldoen. Soms willen we ook oudere video’s terugvinden.

Oude video’s terugvinden op YouTube

Soms is het leuk om heel oude video’s te bekijken. Om dit te kunnen doen vul je oude YouTube video’s als zoekterm in. Als resultaat krijg je dan heel wat afspeellijsten met oude filmpjes uit het verleden. Zo is het ook mogelijk om het allereerste YouTube filmpje te bekijken. Je vindt het hier: https://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw (Me at the zoo)

Informatie over zoeken op YouTube

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op onderwerp

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op taal

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op gebruiker