YouTube Zoeken Op Onderwerp

YouTube Zoeken Op Onderwerp: Introductie

YouTube blijft zonder twijfel het grootste online videoplatform ter wereld. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het wel op YouTube vinden. Vlogs, komische filmpjes, uitlegvideo’s, muziekclips, wetenschappelijke informatie in de breedste zin van het woord, pranks, spirituele video’s, make-up tutorials, informatie over soft- en hardware en politieke video’s: je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het wel op YouTube. Deze veelheid van informatie zorgt ervoor dat het niet altijd makkelijk is om in YouTube te zoeken op onderwerp. Nochtans is dit in de praktijk wel mogelijk. Daarom geven we je graag enkele tips.

De Google zoekfilter gebruiken

YouTube is een onderdeel van Google. Wanneer je in Google in de categorie video zoekt, merk je bovenaan het scherm enkele filters op. We zetten deze even op een rij. In de praktijk gaat het over het web, de duurtijd van de clip, de publicatiedatum van de video, de kwaliteit, alle videoresultaten en de bron op. Door deze zoekfilter te gebruiken is het mogelijk om video’s te zoeken op deze argumenten. In de praktijk levert dit echter niet zoveel op, omdat deze eigenschappen weinig te maken hebben met het onderwerp van een video.

YouTube zoeken op onderwerp

YouTube filmpjes zoeken op onderwerp is praktisch wanneer je op zoek gaat naar informatie over een bepaald topic of thema. Als je op zoek gaat naar een bepaald onderwerp, dan zoek je naar brede informatie en niet direct naar een welbepaalde video of filmpje op YouTube. Daarom is het belangrijk om het onderwerp van je keuze in te voeren in het zoekvenster van YouTube. Het mooie aan YouTube is dat wanneer je een algemeen onderwerp invoert in het zoekvenster dat je dan ook algemene zoekresultaten terugkrijgt. Hetzelfde geldt trouwens ook voor andere onderwerpen. Hetzelfde geldt voor andere categorieën zoals vlogs. Wanneer je dit onderwerp als algemeen zoekwoord invult, krijg je niet meteen een lijst van filmpjes maar eerder een lijst van kanalen van YouTube gebruikers die vlogs aanbieden.

Algemene zoekwoorden om te zoeken op onderwerp

In YouTube zoeken op onderwerp, dat doe je bijgevolg het best door te kiezen voor algemene zoekwoorden te gebruiken die ofwel een synoniem zijn van het onderwerp waarop je wilt zoeken. Zo krijg je de beste zoekresultaten. Indien je deze nog verder wenst te verfijnen, dan is dit zeer zeker mogelijk. Zo kun je bijkomende zoekargumenten gebruiken om de zoekresultaten te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn zoektermen zoals: vlogs Nederlands of uitlegvideo wasmachine herstellen. Wanneer je dit consequent doet, zul je steeds vlugger video’s te zien krijgen over het onderwerp van je keuze.

Informatie over zoeken op YouTube

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op taal

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op gebruiker

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op datum