YouTube Inloggen Met Hotmail

Toen YouTube in 2005 opgericht werd, was het bedrijf nog geen eigendom van Google. Vele gebruikers, zo niet de meeste gebruikers maakten dan ook hun YouTube account aan met een ander e-mail account dan Gmail. Inloggen zonder Gmail op YouTube was toen ook heel gewoon en bracht weinig problemen op. De meeste houders van dergelijke oude YouTube accounts ondervonden lange tijd geen hinder van het feit dat sedert 2009 beslist werd dat voortaan enkel een account aangemaakt kon worden met een Gmail account. Wie in deze periode nog over een oudere YouTube account beschikte, ondervond weinig hinder en kon lange tijd nog steeds inloggen met Hotmail op YouTube. Ondertussen kwam daar wel enige verandering in. Dit is vooral het geval wanneer een YouTube account langere tijd niet meer gebruikt werd in de periode 2009 tot 2011.

Hoe kun je een verouderde (Hotmail) YouTube account gebruiken?

Eerst en vooral is het belangrijk om weten wat met een verouderde YouTube account bedoeld wordt. Wanneer op een account van voor 2009 sedert 2011 niet meer werd ingelogd, wordt dit soort van account niet meer als Google account aanzien. Tegelijk is inloggen met een andere e-mail account dan deze van Google niet meer mogelijk. Meteen hebben we ook het antwoord op onze hamvraag.

Toegang krijgen tot je oude YouTube account

Gelukkig is het wel mogelijk om toegang te krijgen tot je oude YouTube account. Om dit te kunnen doen, moet het account gelinkt worden aan een Google-account. Dit doe je door naar accounts.google.com/login te gaan en een bestaande Google-account aan je YouTube account te linken. Wie geen Google-account heeft, dient er een aan te maken. Vervolgens begeef je je naar youtube.com/gaia_link. Aan de linkerzijde van deze pagina kun je je gebruikersnaam die je voor YouTube wilt gebruiken invullen. Nadien dien je te klikken op Deze accounts linken en vervolgens kies je voor Kanaal claimen.

Besluit:

Lange tijd werkte op YouTube inloggen met een Hotmailaccount nog wel. Ondertussen is de situatie veranderd en is het niet langer mogelijk om met een hotmailaccount of enig andere e-mail account behalve Gmail nog in te loggen op een verouderde YouTube account. We hebben in dit artikel stap voor stap uitgelegd wat je wel kunt doen om je account te claimen. Nadat je al deze stappen hebt doorlopen, is het mogelijk om met je gebruikersnaam en wachtwoord van Google in te loggen op YouTube.

Informatie over inloggen bij YouTube

Kijk hier voor meer informatie over YouTube inloggen met een Gmail account

Kijk hier voor meer informatie over YouTube inloggen zonder een Gmail account

Kijk hier voor meer informatie over YouTube inlog kwijt