YouTube Zoeken Op Taal

YouTube Zoeken Op Taal: Introductie

Je vind werkelijk YouTube filmjes en video’s in alle talen. De meeste internetgebruikers zijn bekend met hun eigen moedertaal en in de meeste gevallen ook met het Engels. Wanneer op zoek bent naar video’s over een bepaald onderwerp kan het echter zijn dat je niet alleen video’s te zien krijgt in je moedertaal en in het Engels, maar ook een een veelheid van andere talen. Soms bieden deze video’s belangrijke informatie over het onderwerp waarnaar je op zoek was, maar in de praktijk zorgen ze voor veel ergernis, want de meeste YouTube gebruikers zitten niet te wachten op zoekresultaten die weliswaar relevant zijn met betrekking tot het onderwerp, maar verder compleet onverstaanbaar zijn voor de gebruiker. Daarom besteden we graag een artikel aan dit onderwerp om dit soort situaties uit de wereld te helpen.

Hoe op taal zoeken in YouTube?

Wie zich op de homepage van YouTube bevindt, vindt onderaan deze webpagina verschillende tabs die je van links naar rechts kunt aanklikken. Links van het YouTube icoon vind je op deze manier onderaan een button waarmee je je voorkeurstaal kunt wijzigen. Zo wijzigt de taal waarin je de YouTube site te zien krijgt. Je kunt deze gemakkelijk veranderen door op Engels te klikken. Hierdoor wordt de taal van de website aangepast. Dit is echter niet voldoende om op taal te kunnen zoeken. Een manier om op taal te zoeken in YouTube is de locatie van de video’s wijzigen. Dit kun je eenvoudig doen door op de locatie button te klikken. Zo krijg je een heleboel vlaggen van landen waar YouTube actief is te zien. Wanneer je op een vlag klikt van een land waar bijvoorbeeld Engels gesproken wordt, zul je automatisch Engelstalige video’s te zien krijgen.

YouTube zoeken op taal met de juiste zoekwoorden

De taal van de site aanpassen en de locatie van de video’s bepalen in grote mate de taal van de video’s die je zult aangeboden krijgen door YouTube. Toch is dit niet voldoende voor wie in YouTube wil zoeken op taal. Wie wil zoeken op taal kan dit ook doen door zijn of haar zoektermen en zoekwoorden aan te passen. Zo kun je ook in YouTube zoeken op taal. Wij geven enkele voorbeelden om je op weg te helpen. Wie pranks gecombineerd met Nederlands invoert, komt automatisch terecht bij Nederlandse prank kanalen. Wie uitlegvideo en Nederlands combineert, krijgt een hele lijst van populaire Nederlandstalige uitlegvideo’s. Zo kan je YouTube zoeken op taal steeds verder verfijnen.

Informatie over zoeken op YouTube

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op onderwerp

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op gebruiker

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op datum