YouTube Zoeken Op Gebruiker

YouTube Zoeken Op Gebruiker: Introductie

Behalve zoeken naar specifieke onderwerpen en filmpjes, kun je op YouTube ook zoeken op gebruiker. Als je de naam kent van het kanaal waar je naar op zoek bent, dan hoef je alleen maar de naam van de gebruiker of de naam van het kanaal invoeren en je krijgt alles van een bepaalde gebruiker te zien.

Welke informatie kun je op YouTube zoeken op gebruiker?

Ieder YouTube-kanaal verschaft informatie over het kanaal in kwestie en over de gebruiker die het kanaal creëerde. Op de homepagina van ieder kanaal vind je informatie over zowel video’s als bepaalde activiteiten van de gebruiker. Dit kan gaan over een een selectie van uploads die interessant zijn om te bekijken, maar ook over aangemaakte afspeellijsten of op welke kanalen de eigenaar van het kanaal zich geabonneerd heeft.

Hoe een gebruiker zoeken wanneer je de naam van een kanaal niet kent

Soms gebeurt het dat je weet dat iemand een video op YouTube online heeft gezet. Zeker wanneer het over een bekende gaat of over een goede vriend, is de kans groot dat je deze zeker wilt bekijken. In het voorkomend geval dat je niet weet op welk kanaal deze video opgeladen werd, kun je toch naar de gebruiker zoeken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door de echte naam van de gebruiker in het zoekvenster van de homepagina van YouTube in te vullen. We geven hiervan graag een voorbeeld. Stel dat je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in veganisme of in mode en dat je gehoord hebt dat Bea Jonite uit Letland hier interessante video’s over maakt. Als je de naam van haar kanaal (Chanelegance) vergeten bent, dan is dit echt geen ramp. Wanneer je de naam Bea Jonite invoert in het zoekvenster van YouTube, dan kom je als vanzelf op haar kanaal Chanelegance terecht.

Welke informatie vind je nog meer over YouTube gebruikers

Behalve de video’s van een gebruiker vind je zoals gezegd ook nog andere informatie. Je kunt, wanneer de gebruiker deze informatie openbaar maakt, ook bekijken op welke kanalen een gebruiker zich geabonneerd heeft. Deze informatie kan zeer nuttig zijn wanneer je op zoek bent naar gelijkaardige kanalen of gerelateerde onderwerpen. Wanneer je wilt weten welke feedback een gebruiker krijgt, kun je dit ook op zijn of haar kanaal terugvinden onder de tab met de naam discussie. Hier kun je reacties filteren op de meest gewaardeerde reacties of op de datum van de reactie, waarbij de nieuwste reacties het eerst worden weergegeven.

Informatie over zoeken op YouTube

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op onderwerp

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op taal

Kijk hier voor meer informatie over YouTube zoeken op datum