Maak van je Youtube-kanaal een groot succes!

Tegenwoordig zijn er al zoveel mensen die bakken met geld verdienen met hun Youtube-kanaal. Kijk bijvoorbeeld naar vloggers zoals Enzo Knol, Monica Geuze of StukTV. Zij hebben dankzij hun Youtube-kanaal andere contracten kunnen binnenslepen, zoals een eigen kledinglijn of misschien zelfs een contract bij een tv-zender. Ook deze mensen zijn ooit begonnen met de teller op 0 abonnees en 0 likes. Met de juiste aanpak bij het starten van je eigen Youtube-kanaal zou jij dus misschien ook wel kunnen uitgroeien tot een van deze Youtube-legendes! 

Maak een keuze waarvoor je gaat

Voordat je begint met het posten van video’s, moet je bij jezelf nagaan wat voor iets het is dat jou interessant maakt. Ben je bijvoorbeeld goed in gamen, ben je heel muzikaal of ben je een intens goede visagist? Kijk waar jouw unieke krachten liggen en ga daar dan je Youtube-kanaal omheen bouwen! Hou het lekker dicht bij jezelf, en ga geen video’s maken omtrent onderwerpen of dingen die jij niet interessant vindt of niet kan, want je kijkers prikken hier zo doorheen! Het is immers ook al vaak niet interessant genoeg om te blijven kijken naar iemand die ergens ‘middelmatig’ goed in is.

Doe veel aan promotie

Vooral voor startende kanalen is het belangrijk dat mensen van het bestaan van het kanaal afweten. Het promoten van je Youtube-kanaal is dus vooral in het begin van essentieel belang! Welke doelgroep wil je bereiken en waar is deze doelgroep te vinden? Een kanaal voor jongere kijkers zul je misschien eerder op Instagram veel moeten promoten, terwijl de wat oudere kijkers misschien meer op Facebook te vinden zijn. Ga dus goed na welke mensen je wilt bereiken en pas je promotie hierop aan. Zorg er dus voor dat je zichtbaar wordt en blijft! 

Het kopen van Youtube-likes

Om je kanaal in het begin een duwtje in de goede richting te geven, kun je er ook voor kiezen om alvast een paar honderd Youtube-likes te kopen. Zo heb je in ieder geval een basis waar op voor geborduurd kan worden. Andere mensen liken en bekijken nou eenmaal eerder video’s die al veel likes binnen hebben. Dit is namelijk een teken dat het een leuke video is! Als je nog geen likes hebt, wordt het ook lastiger om ze zelf helemaal binnen te halen.